Misija

S svojim delom ustvarjamo navdušene (interne ali eksterne kupce), kupce za vse življenje!

Vizija

Najbolj želeno mesto za nakup izdelkov za hišne ljubljenčke.

O nas

S pripravami na odprtje prve trgovine za hišne ljubljenčke smo začeli že leta 1974. V začetku leta 1975 je Vatroslav Varda v Splitu odprl eno izmed prvih specializiranih trgovin z izdelki za hišne ljubljenčke na območju nekdanje Jugoslavije. Od leta 1994 smo aktivni v distribuciji hrane in opreme za hišne ljubljenčke, leta 2011 pa smo s prevzemom maloprodajne verige ZOO CITY uresničili svojo željo in znova vzpostavili neposredne stike s končnimi kupci.

Naša vizija je ustvariti najbolj zaželeno mesto za nakupovanje izdelkov za hišne ljubljenčke. To dosegamo tako, da vsakemu kupcu posvetimo maksimalno pozornost, ga poslušamo in poskušamo izpolniti vsako njegovo željo, povezano z hišnimi ljubljenčki.

Naše delo je zagotavljanje najkakovostnejših  proizvodov, namenjenih hišnim ljubljenčkom. Gre za izdelke uveljavljenih svetovnih blagovnih znamk, ki jih lahko z zadovoljstvom priporoča vsak, kdor se profesionalno ukvarja s hišnimi ljubljenčki, naj gre za veterinarsko ambulanto ali specializirano trgovino za hišne ljubljenčke.

Nismo usmerjeni samo na drage ali ekskluzivne proizvode. Naš izbor je izjemno bogat, tako glede vrst kot tudi glede cenovnih kategorij, in zagotovo lahko zadovolji tudi najzahtevnejšega kupca. Ponudbo stalno dopolnjujemo z novimi linijami, poslušamo in prepoznavamo potrebe kupcev in v regijo uvajamo najnovejše trende. Glede na to, da smo se naučili in razvili specifična znanja s področja distribucije, smo na pobudo naših dobaviteljev v letu 2006 začeli s širitvijo poslovanja v regiji. Ustanovili smo hčerinsko podjetje v Beogradu in začeli izvažati proizvode na območje celotne bivše Jugoslavije. Danes smo aktivni na Hrvaškem, v Srbiji, BiH, Črni Gori in v Makedoniji.

Partnerski odnosi

Partnerstvo s kanadskim podjetjem Champion PetFoods se je začelo leta 2016, ko smo postali ekskluzivni zastopnik za blagovni znamki ACANA in ORIJEN. Od leta 1995 sodelujemo tudi z nemškim podjetjem Tetra GmbH. V našem izboru je danes več kot dvajset specializiranih dobaviteljev, od katerih večino ekskluzivno zastopamo na Hrvaškem in v Srbiji, ali na območju cele regije. Po izkušnjah iz zgodnjih 2000 smo se v letu 2014 začeli intenzivnejše ukvarjati tudi z distribucijo veterinarskih zdravil.

Postali smo uradni distributer veterinarskih zdravil nemškega Bayerja. Cepiva in del proizvodov mora biti znotraj hladne verige (+4 do +8 stopinj), za kar smo zagotovili posebno skladiščno komoro, ki ima v primeru izpada električne energije avtonomijo do 72 ur delovanja na agregat. Temperaturni režim se odčitava vsakih 10 minut. V primeru znižanja ali zvišanja temperature se sisteme, ki hranijo občutljive veterinarske preparate v optimalnih pogojih, avtomatsko alarmira. Zanimivo bo videti, ali bomo in v kakšnem obsegu bomo v naslednjih letih osvojili delež na hrvaškem trgu veterinarskih zdravil, katerega letna vrednost je ocenjena na več kot 25 milijonov EUR.

Distribucija in skladiščenje

skladiste-1

Distribuiramo skoraj 6.000 artiklov, ki pokrivajo vse potrebe hišnih ljubljenčkov. Optimizirana zaloga in dobra cena sta nam bili v pomoč, da smo postali vodilni dobavitelj v specializiranem prodajnem kanalu v regiji. Komercialisti na terenu in zaposleni v telefonski prodaji skrbno poslušajo želje strank in se trudijo, da jih optimalno izpolnijo. Lastni vozni park zagotavlja visok standard in varno dobavo blaga do prodajnega mesta vsakega partnerja.

skladiste-2

Smo edino specializirano podjetje za distribucijo zamrznjenih izdelkov. Proti koncu leta 2014 smo začeli distribuirati zmrznjeno hrano (BARF) angleškega proizvajalca Natures Menu. Z investicijo v komoro za režim -18°C in v distribucijska vozila, opremljena s hladilnimi komorami, lahko ustvarimo nove trende v distribuciji hrane in opreme za hišne ljubljenčke. Da bi zagotovili točno in zanesljivo dobavo, za prevzemanje, komisioniranje in kontrolo blaga uporabljamo sistem brezžičnih terminalov za branje črtnih kod. Tako so v naše zadovoljstvo in zadovoljstvo kupcev napake minimalne. Stalno vlagamo v napredne tehnologije, na primer v pametna logistična orodja, nadzor vozil in data-warehouse sistem. Z avtomatiziranjem procesov v skladišču, delo v več izmenah in z investiranjem v lastne distribucijske kapacitete, ustvarjamo zadovoljne kupce v vsej regiji. V prihodnosti se nameravamo usmeriti k razvoju distribucijskih aktivnosti in kompetenc, pa tudi k razvoju maloprodaje na Hrvaškem. Specializirani trg za hišne ljubljenčke na Hrvaškem je konsolidiran, ker pa se želimo še naprej razvijati in rasti, se ne moremo posvetiti samo veleprodaji. Nezadostno število prodajnih mest in slaba kupna moč ne zagotavljajo kontinuirano rast tržnega deleža specializiranih trgovin za hišne ljubljenčke. Z lastnim angažiranjem, s pošteno in transparentno politiko maloprodajnih cen, bomo ob istih izzivih in stroških, s katerimi se srečujejo tudi drugi maloprodajni igralci na trgu, zagotovo prispevali k povečanju prodajnega deleža skozi specializirane kanale.

Z več kot 5.000 paletnih mest v veleprodajnem segmentu poslovanja na Hrvaškem in v Srbiji ter z lastno maloprodajno mrežo na Hrvaškem, smo najmočnejša distribucijska družba v industriji za hišne ljubljenčke v tem delu Evrope. Dosegli in obdržali smo tudi najvišje standarde v prodaji in v marketingu, zato partnerji vedo, da smo najkakovostnejši zastopniki v regiji.

S skupnim vlaganjem v razvoj blagovnih znamk, ki jih zastopamo, z izvajanjem najboljše poslovne prakse ter s promocijskimi in marketinškimi aktivnostmi želimo poslovnim partnerjem pomagati k prodaji izdelkov iz svojega portfelja, ustvariti zavedanje obstoja blagovne znamke, razviti lojalnost do teh proizvodov in spodbuditi rast sektorja hrane in opreme za hišne ljubljenčke.

Karantena za uvoz, prevzem in distribucijo rib, plazilcev in ptic

V letu 2009 smo prevzeli in razširili karanteno za tropske in hladnovodne ribice. Imamo okrog 500 akvarijev s skoraj 90.000 litri prostornine za sprejem in temperiranje ribic in njihovo distribucijo na Hrvaškem. Dobavitelji iz Singapura, Izraela, Slovaške, Malezije in Nemčije, s Tenerifov, Floride in iz Madžarske so temelj raznovrstnosti ponudbe, sprejemljivih cen in stalnih novitet. Nudimo širok asortima ljubljenčkov – zlate ribice, želve, čudovite tropske ribice, raznovrstne kače, plazilce, kot so legvan, kameleon, anoli, agama, in pajke ter eksotične velike papige, kot so ara, žako ali amazonka. Na vsakem našem maloprodajnem mestu se lahko hišni ljubljenčki kupijo, strokovno prodajno osebje pa je izobraženo in lahko nudi vse potrebne informacije glede njihovega vzdrževanja in nege.

Osnovni principi naše poslovne prakse:

  • Delamo in obnašamo se kot uspešna ekipa, pri čemer spoštujemo prispevek naših kolegov – internih kupcev, z njimi sodelujemo, jih spodbujamo in jim nudimo podporo.
  • Spoštujemo vrednote in dostojanstvo drugih, ne glede na njihovo veroizpoved, kulturo, narodnost, spol ali položaj v organizaciji podjetja.
  • Resurse in premoženje podjetja uporabljamo in se do njih obnašamo kot njihovi lastniki.
  • V celoti smo posvečeni vsakemu, tudi najenostavnejšemu opravilu.
  • Vsako delo opravljamo strastno in navdušeno.
  • Med seboj sodelujemo in se zavedamo, da so drugi odvisni od našega dela.
  • Do drugih se obnašamo tako, kot bi želeli, da se drugi obnašajo do nas.
  • Spoštujemo prispevek, čas, znanja, spretnosti in stališča drugih.
  • Usmerjeni smo k rešitvam, ne pa k težavam in oviram.